jmk_instruments_etusivu

Blir du stressad av fuktprover?

Inom pappers- och kartongindustrin kontrollerar man produktionslinjens fuktmätning genom att ta prover på färdiga maskinrullar. Det är emellertid jobbigt att ta prover och resultaten varierar beroende på personer och årstider.

Det är svårt att inrikta proverna på produktionsmätningen och fukthalten i proverna förändras snabbt. Dessutom tar det lång tid att analysera prover i ett laboratorium.

När resultaten äntligen kommer kan det hända att de inte motsvarar det man hade räknat med. Man får misstankar om produktens verkliga fukthalt. Visar produktionsmätningen fel eller är det provtagningen som har misslyckats?

Det bästa sättet att säkra en produkts rätta fukthalt är att minska produktionsmätningens osäkerhet. Då är kvalitetsrisk mindre och behöver man inte ta så många prover.

En förbättring av fuktmätningen möjliggör också en noggrannare kontroll av produktionen. Med noggrannare kontroll blir kvaliteten bättre.

Fördelarna med bättre mätning

  • Mindre kvalitetsrisk
  • Lättare kvalitetskontroll
  • Bättre produktkvalitet

Om du vill veta mera, klicka då på nedanstående knapp. Då öppnas en blankett som du kan skicka till oss med dina kontaktuppgifter. Vi kontaktar dig så snart som möjligt.

Ja, jag vill veta mera

Kontakt

Jag vill veta mera om bättre fuktmätning

Var god vänta...